Grondwitloof
v.z.w. Brussels Grondwitloof
banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner11 banner11 banner11



 


Interesse om grondwitloofteler te worden?
Neem contact op


Brabants trekpaard trekt grondwitloofseizoen op gang
8 oktober 2017
Nederokkerzeel (Kampenhout)


Soepen

Witloofsoep

voor 4 personen
100 g (room)boter
10 kropjes witloofkrop
1 wit van prei
2 aardappelen (bintjes)
1 ajuin
1 dl room
2 l bouillon
peper en zout

Het witloof (op enkele kropjes na), het wit van de prei, de ui en de aardappelen schoonmaken en grof snijden. Lichtjes stoven in de helft van de boter.
Overgieten met de bouillon en gaarkoken. De soep mixen.
Het overgebleven witloof fijn snijden en stoven in de rest van de boter.
De room door de soep roeren, ze nog eens laten doorkoken en van het vuur nemen.
Serveren met pimpernel of marjolein.

Meer recepten:

Witloofsoep met honing en geitenkaas
Eenvoudige witloofsoep