Grondwitloof
v.z.w. Brussels Grondwitloof
banner1 banner2 banner3 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner11 banner11 banner11



 


Interesse om grondwitloofteler te worden?
Neem contact op


Brabants trekpaard trekt grondwitloofseizoen op gang
8 oktober 2017
Nederokkerzeel (Kampenhout)


Nagerechten

Flensjes met confituur van Brussels grondwitloof en sinaasappel

Recept: Edith Grauwels

Prijswinnaar  Origineelste recept seizoensopening Brussels Grondwitloof 2013

voor 4 porties
1 kg Brussels grondwitloof
5 sinaasappelen
geleisuiker
kurkuma
Mandarine Napoleon
flensjes

Bereiding :        
Het witloof in fijne reepjes snijden (zoals voor rauwkost ) en gaar koken met toevoeging van een beetje vers sinaasappelsap. Afgieten van overtollig vocht.
Zeste van sinaasappelen blancheren in een weinig water en zeste bij witloof voegen samen met een beetje kurkuma (louter voor een mooiere gele kleur) en de geleisuiker. 1 minuutje laten koken en lauwwarm op flensjes scheppen.